Akdeniz Üniversitesi

Animasyonu görebilmeniz için flash player kurulu olmalıdır.

Tarihçe

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalında 2000 yılında Uluslararası katılımlı 5. Akdeniz Video endoskopik Cerrahi kursları ve Sempozyumu içerisinde yer alan Endoskopik Sinüs Cerrahisi kursu düzenlenmiştir.

2001 yılında Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı ile birlikte düzenlenen I. Ayak ve Ayak Bileği  Hastalıkları Sempozyumu içerisinde yer alan I. Ayak Bileği Temel Artroskopisi Kursu ve 2004 yılında  I.Ulusal Romatizmal hastalıklar Kongresi içerisinde düzenlenen Eklem ve yumuşak doku enjeksiyonları kursu kadavra salonumuzda gerçekleştirilmiştir.

Ulusal ve uluslararası katılımlı sempozyum ve kursların devamlılığı ve bilimsel çalışmalara katkı sağlamak amacıyla,  2007 yılına kadar  Anatomi Anabilim dalı başkanlığını yürüten Prof.Dr. Olcay Özkan’ın, Ortopedi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ahmet Turan Aydın’ın ve Anatomi Anabilim Dalı Öğretim üyelerinden Prof.Dr. Nurettin Oğuz ve Prof.Dr. Muzaffer Sindel’in  uğraşısı ile ve Ortopedi hocalarından Prof.Dr. Veli Lök’ün destekleriyle O Dönemki Rektörümüz Prof.Dr.Yaşar Uçar  tarafından  2000 yılından itibaren planlanan  Klinik Anatomi Eğitim ve Araştırma Ünitesi  Anabilim Dalımızın  2006 yılında yeni Binasına taşınmasıyla Tıp Fakültesi E Blok Binasında   bir Klinik Anatomi Laboratuarı, bir toplantı odası ve bir seminer salonundan oluşan bir Ünite olarak  Fakülte Kurulumuzun 05.05.2006 tarih ve 3/16 sayılı kararı ile kurulmuştur.

Ünite sorumluluğunu 2006-2009 yılları arasında Prof.Dr. Nurettin Oğuz Yürütmüştür.

2006-2009 yılları arasında yönetim kurulu üyeleri,  Anabilim Dallarından  seçilen Prof.Dr. Ahmet Turan Aydın (Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı),  Prof.Dr. Sezer Gürer (Genel Cerrahi Anabilim Dalı), Prof.Dr.Güngör Karagüzel (Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı),  Prof.Dr.Saim Kazan (Nöroşirürji Anabilim Dalı),  Doç.Dr. Mustafa Faruk Usta (Üroloji Anabilim Dalı ),  Doç.Dr.Kemal İslamoğlu (Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı), Yrd.Doç.Dr. Murat Turhan (Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı),  Yrd.Doç.Dr.Mehmet Atılgan (Adli Tıp Anabilim Dalı) tarafından oluşturulmuştur.

Ünite’nin kurulmasıyla ilk olarak gerçekleştirilen aktivite 2006 yılında Uluslararası katılımlı KBB’de Ventilasyon Obstrüksiyonları ve Komplikasyonları Kongresi içerisinde düzenlenen I.Temporal Kemik Diseksiyon Kursudur.

2009 yılında Ünite Sorumlusu Prof.Dr. Muzaffer Sindel, Yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Ahmet  Turan Aydın (Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı), Prof.Dr. Güngör Karagüzel (Çocuk Cerrahisi  Anabilim Dalı), Prof.Dr. Sezer GÜRER (Genel Cerrahi Anabilim Dalı), Doç.Dr. Mustafa Faruk USTA (Üroloji Anabilim Dalı), Doç. Dr. Ömer ÖZKAN (Plastik ve Rekonstrüktif. Cerrahi Anabilim Dalı)),Doç. Dr. Mahmut AKYÜZ (Nöroşirürji Anabilim Dalı), Yrd.Doç.Dr.Mehmet Atılgan (Adli Tıp Anabilim Dalı) ve  Yrd.Doç.Dr.Murat TURHAN (Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı) olmuştur.

Sayfa Özeti: Tarihçe

Sayfa Açıklaması: Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Yaşar UÇAR Klinik Anatomi Eğitim ve Araştırma Ünitesi Tarihçesi

Anahtar Kelimeler: